TUDTAD?

Lábápolás otthon

2020.04.18 17:39
Lábápolás otthon

Az otthoni általános lábápolás egy lehetséges menetét írjuk le az alábbiakban. A szükséges műveletek és azok tartalma természetesen egyéni állapottól és körülményektől függően változhat.

  1. Kezdjük a lábápolást egy kellemes hőmérsékletű lábfürdővel. A kb. 37 fokos vízhez adjunk aktív összetevőket tartalmazó lábfürdő koncentrátumot, melyek tisztítja, ápolja és el is lazítja a lábat, alkalmassá téve a bőrt és a körmöt a későbbi kezeléshez. Áztassuk lábunkat 5-7 percig. Hosszabb áztatási idő esetén a bőr túlzottan felázik, ráncos lesz, ami jelentősen megnehezíti a vele való munkát.
  2. Az áztatás után egy sarokreszelő segítségével eltávolíthatjuk a bőrkeményedéseket a sarkunkról, a talppárnáról, lábujjaink hegyéről vagy éppen oldaláról. A horzsakő vagy habkő nem tisztítható, fertőtleníthető a kívánatos mértékben, ezért használatát nem javasoljuk. Figyeljünk arra, nehogy túlzásba vigyük a bőrkeményedés eltávolítását, mert kellemetlen tüneteket okozhat. A helyes lábápolás során érezni fogjuk, amikor megkönnyebbül a lábunk, bőrünk. Hagyatkozzunk erre az érzésre.
  3. A lábköröm hossza és formája sajnos nem ízlés vagy divat kérdése, hanem a célszerűségé. A köröm hossza a lábujj hosszát ne haladja meg, mert kényelmetlen lehet és sérülékeny. Fontos, hogy otthoni lábápoláskor a köröm oldalsó szélét, az un. oldalsó körömsáncot ne piszkáljuk, ne vágjuk ki, bízzuk azt szakemberre. Bőrfeltoló segítségével a körömlemezre letapadt bőrt óvatosan feltolhatjuk, ollóval kíméletesen levághatjuk, majd rövidítsük a körömlemezt egy körömcsípő segítségével mindig egyenesre. Az újonnan kialakított körömszélt egy körömreszelő segítségével finomíthatjuk, ügyelve arra, hogy ne maradjanak pici körömrostok, melyek a zokniba, harisnyába akadhatnak.
  4. A lábápolást egy jól megválasztott, igazán gazdag hatóanyagtartalmú krém lágy bemasszírozásával fejezhetjük be. Szükség esetén körmeinkre 1-2 csepp körömgomba elleni olajat használjunk a termékleírás szerint, melyet finom mozdulatokkal szintén be kell masszírozni.
  5. A munka végeztével ne feledjük az eszközöket alaposan megtisztítani. A tisztítás, fertőtlenítés módjáról egy következő cikkben írunk.
  6. A munkafolyamathoz szükséges anyagok és eszközök webáruházunkban megvásárolhatóak.

Az otthoni lábápolás lehetőségeit meghaladó esetekben (benőtt köröm, tyúkszem, fellevegősödött köröm stb.)  szívesen ajánlunk az Ön lakókörnyezetében működő pedikűrös kollégát - fenntartva, hogy a jelenlegi időszakban sajnos minden szakember rendelkezésre állása korlátozott lehet. 

ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNK 0620 3203 007