TUDTAD?

2020.08.24 16:12
Felpolcolt láb

Polcolja fel a lábát 10 percre egy hosszú nap után. Így tehermentesíti a vénákat, javítja a vérkeringést. A lábak tükrözik az általános egészségi állapotát. Sok betegség esetében, például ízületi gyulladás, cukorbetegség, idegrendszeri és keringési rendellenességek, a lábak mutatják az első tüneteket.

2020.08.17 19:09
Miért repedt az a sarok?

Elsősorban a nedvesség hiánya miatt a bőr veszít a rugalmasságából. A sarok bőrében kevés a verejtékmirigy, így a bőr természetes önkezelésére, amit saját verejtékünk biztosít, sajnos nem számíthatunk.

7 + 1 LÁB-ÜGYI JÓTANÁCS
7 + 1 LÁB-ÜGYI JÓTANÁCS
Miért jött létre ez az oldal?

Ezzel az oldallal az otthoni lábápolást szeretnénk megkönnyíteni mindazoknak, akik egyrészt fontosnak tartják, hogy a - szó szerint - legtöbb terhet viselő testrészük ápolt és lehetőleg egészséges legyen, illetve akik saját maguk vagy szeretteik számára nem, vagy csak korlátozottan tudják igénybevenni lábápoló szakember rendszeres segítségét.  

2020.04.18 17:39
Lábápolás otthon

Az otthoni általános lábápolás egy lehetséges menetét írjuk le az alábbiakban. A szükséges műveletek és azok tartalma természetesen egyéni állapottól és körülményektől függően változhat.

2020.04.18 17:39
9 érdekesség a lábról

Érdekességek, különleges adatok a lábról. 


Ultrahangnak nevezzük azokat a hangokat, amelyek túlságosan magasak ahhoz, hogy emberi füllel hallhatók legyenek. Szokásos meghatározás szerint az emberi fül általában 20 és 20.000 Herz (rezgések száma másodpercenként) közötti rezgésszámú hangok érzékelésére alkalmas, de ez nagymértékben változik egyénenként, illetve életkortól is függően is. De hogy lesz ebből tisztaság?